sâmbătă, 29 septembrie 2012

Delicii traditionale

In postul pe care il voi scrie astazi tin sa mentionez ca toate informatiile sunt preluate din cartea : Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda. Nimic din ce voi scrie ( referitor la retete) nu imi apartine mie si este luat direct din cartea distribuita de biblioteca Adevarul.

Ce mi-a atras atentia inca din primele pagini este ca majoritatea retetelor pot fi usor adaptate pentru a reusi sa le preparam cu ingredientele noastre, romanesti.
Pentru astazi am ales o reteta din China, care presupune doar 30 de minute alocat preparerii si pregatrii acesteia, iar dificultatea e mic

Fidea de orez cu somon


Ingrediente pentru 4 persoane

Pentru fidea
350 g fidea de orez
200 g somon proaspat
15 g mazare proaspata
1 fir ceapa verde
4 linguri ulei de masline extravirgin
3 linguri sos de soia
50 g icre de somon
1 legatura de marar sare

Preparare
Pune fideaua de orez intrun vas cu apa clocotita, opreste focul si las-o 3-4 minute. 
1. Scoate-o si curge-o, raceste-o sub jet de apa si asaz-o intr-un castron.
2. Fierbe mazarea in apa clocotita cu sare pana cand se inmoaie, scurge-o si pune-o peste fidea. 
3. Taie somonul fasii si ceapa rondele subtiri. Caleste ceapa in ulei incins, adauga somonul, fideaua de orez si mazarea si caleste-le, la foc iute, cateva minute. 
4. Condimenteaza preparatul cu sos de soia, presara marar tocat si adauga icrele de somon. Amesteca usor toate ingredientele si serveste. 

Stiati ca... 
Icrele de somon nu sunt foare cunoscute in Europa, dar sunt foarte apreciate in tarile scandinave? Au culoarea portocalie , o aroma delicata si o consistenta elastica, fiind extrem de decorative.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu